L'anomenat polígon industrial 7, situat entre les instal·lacions de l'empresa Solvay i el barri de Can Bros, al mateix municipi, és la darrera esperança perquè l'ocupació creixi al municipi. L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, van visitar ahir les obres d'urbanització.

El nou polígon logístic del sector P-7 industrial Solvay comença a prendre forma. L'espai, de 37,5 hectàrees, es troba situat entre els terrenys de l'empresa Solvay i el barri de Can Bros.

Fonollosa explicava després de la visita que "la posada en marxa d'aquest polígon és una gran millora per Martorell. Serà una plataforma logística i del sector terciari que generarà activitat econòmica, nous llocs de treball i s'arranjaran els accessos al barri de Can Bros". La connectivitat amb el polígon serà a través de l'autovia A2.

Del total d'hectàrees de terreny, un 30% és de titularitat municipal, i segons l'alcalde Fonollosa "servirà per construir una nova nau per a les diferents brigades de Martorell".

La represa econòmica, com a motor

El perfil de les empreses que s'ubicaran al polígon P-7 industrial Solvay seran segons l'alcalde, "del sector logístic i terciari que tinguin relació amb el sector de l'automoció i de la indústria agroalimentària".

Un dels objectius del govern municipal en aquest mandat és la represa econòmica. Fonollosa considera que "un altre exemple més és aquest. Des de l'Ajuntament posem sòl a disposició perquè es generin llocs de treball, que és la nostra prioritat".

El primer tinent d'alcalde, Adolf Bargués, afegeix que "la posada en marxa d'aquest polígon provocarà una generació de llocs de treball, amb una productivitat i un retorn molt significatiu per a la nostra població".

Es preveu que entre finals d'aquest any i principis de l'any vinent ja comenci a posar-se en marxa l'activitat econòmica. Bargués assenyala que "per magnitud és una de les actuacions urbanístiques més importants que farem en els propers anys".

Les obres d'urbanització del sector P-7 industrial Solvay tindran una gran incidència per als veïns de Can Bros. L'obertura del polígon modificarà els accessos actuals.