Neus Munté, portaveu del Govern i Consellera de Benestar Social i Família, va destapar ahir la placa del nou centre de dia d'Igualada. L'equipament municipal ha canviat d'ubicació, de l'antic Arian al Centre de Dia Montserrat, per guanyar espai i millorar l'accessibilitat.

L'edifici municipal del barri Montserrat abandona la funció de llar d'infants per convertir-se en un centre per a la gent gran. El nombre de places que ofereix es manté, 40 de públiques i 9 de privades, però augmenten els metres quadrats de la instal·lació que han passat del voltant de 500m2 als 730m2 construïts i un jardí de 2.000. A més, el nou espai és de planta baixa, fet que millora l'accés dels avis que es desplacen en cadira de rodes.

El Consorci Sociosanitari de l'Anoia, l'organisme públic format per l'Ajuntament d'Igualada i el Consorci de Salut i Social de Catalunya que gestiona el centre, ha costejat les obres d'adequació amb una suma total de 900,000 euros. "Hem finançat el projecte gràcies al cobrament dels diners que ens devia l'estat dels pisos tutelats Viu B2", explica Jordi Ferrer, gerent del Consorci.

L'equipament va entrar en funcionament el 9 de gener i en dues setmanes l'ocupació ha passat del 71 al 91%. El motiu d'aquest creixement és que persones grans del barri, al tenir-ho més a prop de casa, han demanat el servei i, en canvi, cap usuari de l'antic Arian hi ha renunciat. "Per fi tenim un espai per a la infermeria i un per al despatx!", exclama Glòria Casadesús, la directora i infermera del centre. Per a ella la millora és evident i compleix una demanda necessària, afirma, per augmentar la qualitat de l'atenció i el benestar dels avis i familiars.