ERC proposa al ple de l'Ajuntament d'Igualada que intervingui en la millora urbanística del pla de Montserrat, del barri del mateix nom, com una de les intervencions preferents. La relació d'intervencions la completen la millora de la pista de futbol sala, de les graderies, la teulada de la caseta de l'Associació, l'arranjament de les voreres i el ferm dels carrers Bisbe Perelló, pas de vianants entre Pau Casals i Nicolau Tous, carrer Nicolau Tous, carrer Pau Muntadas, carrer del Repòs, segons va explicar el cap del grup, Josep Maria Palau. El treball que du a terme ERC per ser als barris igualadins els ha portat a fer aquesta radiografia detallada de la ciutat.

Una altra de les accions proposades, aquesta amb un caire general per a la majoria de parts de la ciutat, és "la millora de l'estat de neteja dels carrers i espais públics del barri". I també en un marc més global, Palau planteja "un Pla de Desenvolupament Comunitari específic per al barri de Montserrat, amb la finalitat de transformar la realitat social del barri, sobretot en l'àmbit laboral i socioeconòmic de les persones que hi viuen, i contribuir perquè aquestes persones surtin de les actuals situacions de pobresa".

Pere Santano, secretari de l'Associació de Veïns del barri de Montserrat, en el darrer ple va agrair a ERC "el fet d'haver-se posat a disposició de l'associació de veïns, haver-se interessat per les necessitats del barri i haver-les portat al ple".

Mitjançant una proposició no resolutiva, el grup municipal d'Igualada ha volgut deixar constància de la situació. La proposta d'ERC és destinar una partida igual per a tots els barris i fer un pla conjunt de millora.