Igualada fa un circuit esportiu per a persones amb discapacitat funcional

07.02.2016 | 17:20

Igualada estrenarà el dissabte 13 de febrer el primer circuit inclusiu, Sumant Capacitats, amb traçat concebut per fomentar la pràctica de
l'esport a l'aire lliure a les persones amb diversitat funcional (afectats de ceguesa, sordesa, limitacions de mobilitat o dificultat intel·lectual o mental). L'activitat física i el contacte amb la natura són considerats dos elements molt positius per a la millora de la seva qualitat de vida, segons han explicat fonts municipals, per la qual cosa, el govern local ha fet aquesta aposta.
Per a la posada en marxa del nou circuit, el 13 de febrer a les 12 h, se celebrarà una cursa i passejada inclusiva, gratuïta, no competitiva i oberta al conjunt de la ciutat, i s'obsequiarà tots els participants amb una samarreta commemorativa. La trobada està principalment orientada a les persones amb necessitats especials i les seves famílies, però tothom que vulgui participar de l'experiència i descobrir aquest nou traçat de 2,5 quilòmetres a la zona de Ponent d'Igualada es pot inscriure al web www.inclusivecircuits.net.
L'objectiu és celebrar una festa participativa que converteixi aquestes persones en les grans protagonistes d'un dia ben especial, alhora que tothom pugui recórrer i conèixer el circuit. La sortida de la passejada es farà davant de l'Estadi Atlètic, a l'avinguda d'Emili Vallès, i hi serà la igualadina Laura Orgué, corredora i esquiadora de muntanya, que apadrinarà la iniciativa.
Amb ells, s'espera la participació de desenes de persones que tenen algun tipus de diversitat, acompanyades dels seus familiars i les entitats que cada dia en tenen cura.
Ara mateix són més d'una trentena les viles i ciutats que ja tenen circuits d'aquestes característiques: Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Manresa, Berga, Premià de Dalt, Sitges, Llívia, Tavascan i un llarg etcètera.
Fora de Catalunya, entre altres, se'n poden trobar també a València, Madrid, Venècia, Buenos Aires i Santiago de Xile.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema