La firma igualadina ha mostrat unes peces de roba inspirades en els mariners. Un món molt masculí. També vol reflectir el viatge que fan els mariners europeus a l'Índia i el xoc de les dues cultures. La col·lecció sorprèn visualment perquè és una barreja entre vestits que recorden els uniformes oficials amb brodats daurats que traslladen les peces a l'estètica hindú.

Aldomartins proposa un viatge a l'Amèrica de principi del segle passat, inspirat en els teixits tribals dels indis americans, amb referències d'antics uniformes militars i amb elements del vestir de la vella Europa. Reflex d'una atmosfera bohèmia i folklòrica que evoca un esperit lliure i salvatge. Una col·lecció rica en color, dibuixos en jacquard i treball en les tècniques del punt.

El nou talent igualadí, Xavi Grados, proposa una col·lecció inspirada en les situacions límit dels individus. Diferents textures, gruixos i volums representen l'opressió. També hi ha peces fetes en plana, que conjuntament ens expliquen la confusió, el doble sentit. La pell, el material que els complementa. En la seva roba dominen els colors blaus i grisos, el negre i el blanc.