El conseller Rull es lamenta de la paralització de la B-40 i no hi veu símptomes de reinversió

07.02.2016 | 17:20

"Les xifres que recull l'informe de l'Institut Cerdà sobre l'impacte que tindria la finalització de les obres de la B-40 són estratosfèriques i s'està produint un lucre cessant perquè hi ha administracions que no compleixen". Josep Rull es va lamentar amargament de l'estat de paràlisi de la inversió en aquesta via, que entre altres qüestions resoldria una connexió necessària, avui, entre l'eix de comunicació que formen la C-58 i l'autopista C-16 i l'altre eix principal de comunicació de la Catalunya Central amb Barcelona, la A-2.
"El nivell de deixadesa del ministeri és impensable",va sentenciar Rull en referència a la manca d'inversió executada per part de l'estat espanyol en la B-40.
El conseller Rull ha avançat que posarà "aquest tema sobre la taula" en la reunió que mantindrà divendres amb la ministra de Foment, Ana Pastor. "Demanaré saber si les obres estan en marxa o no, si el 2015 es va executar el que preveia el pressupost de l'Estat, si el 2016 l'obra continuarà o no. I li exigiré que les obres s'han d'accelerar. No és acceptable que les obres s'acabin el 2019: hi ha marge per acabar-les abans. Quan ha interessat prioritzar certes actuacions a nivell de l'Estat, s'ha fet", va sentenciar Rull. La finalització de l'autovia B-40 en el tram entre Abrera i Terrassa generaria un impacte econòmic de 252 milions d'euros a l'economia catalana, segons un estudi de l'Institut Cerdà que ha presentat dijous el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Concretament, la construcció de la infraestructura generaria un impacte de 124 milions d'euros, mentre que els efectes macroeconòmics de l'explotació d'aquesta via a mitjà i llarg termini incrementarien de 128 milions el PIB català. La finalització d'aquest tram del Quart Cinturó també tindria altres externalitats positives, com un estalvi de 6.700 tones de CO2 anuals i la reducció de més de 6,5 accidents de trànsit l'any. Rull va destacar que l'estudi neix com a fruit d'una aliança entre les administracions públiques catalanes i les empreses del país "per impulsar aquest projecte estratègic i de país".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema