La sequera obliga Castellolí a restringir l'aigua als veïns

Les restriccions es faran les nits de dilluns a dijous i el consistori no descarta ampliar-les al poliesportiu i la piscina

05.02.2016 | 12:43

L'Ajuntament de Castellolí (Anoia) aplica des de principis de febrer restriccions en el subministrament d'aigua a les llars, comerços i empreses del municipi davant l'episodi de sequera que viu el país. Les restriccions s'apliquen de dilluns a dijous de 23.30h a 7 del matí. L'alcalde del municipi, Joan Serra, ha explicat a l'ACN que davant d'aquesta situació "crítica" de manca de pluja, el consistori ha hagut de prendre "mesures extraordinàries" amb un doble objectiu: "estalviar aigua, però també conscienciar a la població d'aquesta situació". Castellolí s'abasteix d'aigua a partir de dos pous i Serra no descarta que s'hagin d'ampliar les restriccions a equipaments municipals com la piscina si la situació s'agreuja.
L'Ajuntament de Castellolí ha penjat un ban a la web municipal per informar als seus veïns que el consistori s'ha vist obligat a aplicar restriccions en el subministrament d'aigua degut a la manca de pluges i la situació de sequera que viu el país. Serra ha exposat que han posat en marxa "mesures extraordinàries" com és restringir l'aigua durant les nits de dilluns a dijous. Segons Serra, s'ha buscat un horari que "no perjudiqui gaire els negocis i les persones", tot i que ha admès que aquesta situació "pot afectar alguns ciutadans".

Tot i que s'ha començat per limitar les restriccions de dos quarts de dotze de la nit fins a les set del matí, el batlle no descarta que la restricció d'aigua es pugui ampliar si la situació s'agreuja. En aquest sentit, Serra ha explicat que estudiarien limitar l'accés d'aigua a equipaments municipals com el poliesportiu o la piscina i també ampliar els horaris de restriccions a les llars.

Castellolí s'abasteix d'aigua a partir de pous i aqüífers, de manera que els episodis de sequera afecten especialment a la població. L'alcalde del municipi creu que la solució passaria per connectar-se a la canalització d'Aigües Ter Llobregat, un fet que ara és "inviable econòmicament" pel municipi. Segons el batlle, l'empresa demana un preu molt elevat al municipi per connectar-se a aquesta xarxa i, per això, demana a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat que se'ls ofereixi un preu "raonable".

En aquest sentit, Serra ha explicat que, a més, al municipi s'hi dóna una situació peculiar que és que es troba situat al costat de l'autovia A2, per on hi circulen diàriament molts cotxes i camions. "Molts cops ens trobem que es cremen cotxes i camions a prop del nostre municipi i els Bombers tiben de la nostra aigua per extingir els focs", ha relatat Serra. Això porta a situacions paradoxals com la que va passar l'estiu passat en que, segons Serra, "es van cremar un parell de camions el poble es va quedar sense aigua perquè la van fer servir per apagar els focs".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema