Una explosió de confeti ahir al vespre a la plaça del Ruc va donar pas al Carnaval, set dies en els quals Solsona i els seus habitants s'endinsen en un remolí d'humor, gresca i fantasia.

I amb el Carnaval ha arribat el fred, el company inseparable del rei Carnestoltes com saben prou bé els solsonins. Però la temperatura baixa no va ser cap impediment perquè la multitud que omplia la placeta i el tram del carrer Castell que enfila cap a la plaça Major entonés càntics propis de la festa i saltés al ritme del primer Bufi (l'himne del Carnaval de Solsona) tot esquivant els braços mòbils de les peces folklòriques d'aquesta festa.

Davant d'una aglomeració formada majoritàriament per adolescents i joves delerosos d'iniciar la gresca, la mateixa plaça del Ruc va acollir el primer acte de la festa, que va ser la inauguració de Mercalarcona, un joc de paraules que es refereix a la gran superfície comercial Mercadona, alhora que esmenta la presidenta del Consell, Sara Alarcón.

Mentrestant, a la plaça Major es preparava la cassola amb porc i mongetes per al sopar gras, tal com mana la tradició. Els cuiners calculaven que hi havia menjar per a unes 500 persones.