L'Ajuntament de Castellolí (Anoia) aplica des de principi de febrer restriccions en el subministrament d'aigua a les llars, comerços i empreses del municipi per l'episodi de sequera que viu el país. Les restriccions s'apliquen de dilluns a dijous de 23.30 h a 7 del matí.

L'alcalde del municipi, Joan Serra, ha explicat que, davant d'aquesta situació "crítica" de manca de pluja (fa 96 dies que no plou pràcticament ni una gota), el consistori ha hagut de prendre "mesures extraordinàries" amb un doble objectiu: "estalviar aigua, però també conscienciar la població d'aquesta situació".

Castellolí s'abasteix d'aigua a partir de dos pous i Serra no descarta que s'hagin d'ampliar les restriccions a equipaments municipals com la piscina si la situació s'agreuja.

L'Ajuntament de Castellolí ha penjat un ban a la web municipal per informar wls seus veïns que el consistori s'ha vist obligat a aplicar restriccions en el subministrament d'aigua per la manca de pluges i la situació de sequera que viu el país. Serra ha exposat que han posat en marxa "mesures extraordinàries" com és restringir l'aigua durant les nits de dilluns a dijous. Segons Serra, s'ha buscat un horari que "no perjudiqui gaire els negocis i les persones", tot i que ha admès que aquesta situació "pot afectar alguns ciutadans".

Tot i que s'ha començat per limitar les restriccions de dos quarts de dotze de la nit fins a les set del matí, el batlle no descarta que la restricció d'aigua es pugui ampliar si la situació s'agreuja. En aquest sentit, Serra ha explicat que estudiarien limitar l'accés d'aigua a equipaments municipals com el poliesportiu o la piscina i també ampliar els horaris de restriccions a les llars.

Castellolí s'abasteix d'aigua a partir de pous i aqüífers, de manera que els episodis de sequera afecten especialment la població. L'alcalde del municipi creu que la solució passaria per connectar-se a la canalització d'Aigües Ter Llobregat, un fet que ara és "inviable econòmicament" per al municipi. Segons el batlle, l'empresa demana un preu molt elevat perquè es pugui connectar a aquesta xarxa i, per això, demana a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat que se'ls ofereixi un preu "raonable".

En aquest sentit, Serra ha explicat que, a més, al municipi s'hi dóna una situació peculiar, que és que es troba situat al costat de l'autovia A2, per on circulen diàriament molts cotxes i camions. "Molts cops ens trobem que es cremen cotxes i camions a prop del nostre municipi i els Bombers tiben de la nostra aigua per extingir els focs", ha relatat Serra. Això porta a situacions paradoxals com la que va passar l'estiu passat, en què, segons Serra, "es van cremar un parell de camions el poble es va quedar sense aigua perquè la van fer servir per apagar els focs".