El Consell Escolar Municipal d'Olesa de Montserrat s'oposa a la mesura anunciada pel departament d'Ensenyament de tancar dues aules de P3 a Olesa de Montserrat el curs 2016-2017. El Consell va emetre ahir un acord en el qual no accepten el criteri que justifica la retallada d'aules de la Generalitat, el descens de la natalitat. Per als representants d'aquest òrgan municipal de participació oberta aquesta baixada de naixements seria una oportunitat única per prestar un servei d'educació de més qualitat que l'actual.

Segons un comunicat que ha fet públic el Consell, i que ahir també recollia el web municipal de la població, aquesta mesura del departament d'Ensenyament persegueix únicament l'estalvi econòmic i no la qualitat de l'educació. La declaració del Consell Escolar Municipal es va acordar dijous arran d'una proposta de la Plataforma Olesa es Mou.

En el text, el Consell Escolar Municipal indica també que Catalunya fa anys que està molt per sota de la mitjana europea en despesa educativa i social. A més, del 2010 al 2015, la Generalitat ha disminuït el 17 % el seu pressupost educatiu. Tot això, "en contra de la pròpia Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que preveu destinar a Educació el 6% dels recursos del país per a l'any 2017 (actualment, i segons el PIB del 2014 i el pressupost del 2015, la inversió en educació és en el 2,41%)".

La declaració remarca que el descens de la natalitat és una gran ocasió per augmentar la qualitat educativa general i atendre millor les situacions personals i de diversitat de cada aula. Per això es proposa reduir el nombre d'alumnes per aula, tot mantenint les 13 línies de P3 i les actuals plantilles, "com un pas decidit cap a un sistema educatiu millor, més equitatiu i en consonància amb les exigències i la complexitat del món actual i del futur".

Per tot plegat, el Consell demana al departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que no tanqui cap de les 13 aules de P3 a Olesa de Montserrat, i es mantinguin les plantilles i els recursos que s'hi dediquen.

La situació de retallades d'aules de P-3 no afecta només Olesa. Al Baix Llobregat Nord hi ha diferents poblacions amb la proposta de retallada sobre la taula. Una de les poblacions que també manté una mobilització activa és Esparreguera, que també patia per perdre aules d'aquesta edat. En el cas d'Esparreguera, ha esta directament la regidoria la que ha entomat el lideratge de la protesta.