La Ponència ambiental de la Generalitat ha emès un informe favorable d'impacte ambiental sobre el projecte de creació del camí fluvial del riu Llobregat al terme d'Olesa. Les obres que s'hi plantegen podrien tenir afectacions sobre alguns indrets que cal preservar i sobre la fauna, i el Govern ha establert una sèries de mesures preventives i reparadores. Una de les millores que es planteja en el projecte és tornar a instal·lar la vella palanca de Can Sedó, que comunicava aquesta colònia tèxtil, en terme d'Esparreguera, amb Olesa.

Aquest era un pas necessari per tirar endavant el projecte, i de fet és el tràmit que ha fet retardar l'execució de la seva primera fase, que hauria d'estar ja molt més avançada. Ara per fi s'ha pogut desencallar el tràmit i per tant l'Ajuntament espera que l'execució de la primera fase agafi ara embranzida.

El projecte del camí fluvial del riu Llobregat té el doble objectiu de millorar l'ecosistema de ribera i crear un itinerari natural per a l'ús públic d'aquest espai fluvial. Aquest projecte, impulsat i finançat per la Diputació de Barcelona, preveu l'obertura d'un camí per la llera del riu des de la Puda fins a la depuradora d'Abrera, i a Olesa, abraçarà des del camí de la Puda fins a la roca de la Mona.