Més d'un centenar de marques del sector paperer ja s'han inscrit a la propera edició de la fira Maqpaper, que es fa a Igualada, i que és única a l'estat espanyol. Per als organitzadors, es tracta de la prova definitiva que el sector del paper s'ha reactivat. Fira d'Igualada, organitzadora de la mostra papepera, va rebent encara noves sol·licituds d'empreses que volen ser a Igualada els propers 6 i 7 d'abril. La fira està orientada als subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat d'arreu de l'Estat.

En aquests moments, la xifra d'inscripcions ja és molt superior a la de l'any passat (un 25% més). La xifra final, segons l'organització, podria arribar la vuitantena de cases de l'any passat. Hi haurà empreses de maquinària, accessoris, vestidures, productes químics, tintes, tallers, enginyeria i medi ambient.

El certamen, que organitza Fira d'Igualada amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, és bianual, i després de nou edicions ja s'ha convertit en una cita ineludible del sector. Entre els expositors confirmats s'hi troben les principals marques papereres com ara Voith Paper, Metso, Ferpal, Andritz, Basalan, Nalco espanyola, Celpap, Valmet, Porteca Paper o Bellmer, i entre els visitants es comptarà amb l'assistència de responsables de producció, qualitat i laboratori de les principals indústries del sector.

L'edició de 2016 comptarà, com és habitual, amb un espai dedicat a tallers i conferències sobre les darreres novetats sectorials, i es farà un balanç de l'estat del sector i de les noves tendències en el consum del paper posant l'èmfasi en el reciclatge, ja que el 70% del paper que es produeix a l'Estat actualment es recupera.

Coincidint amb Maqpaper, Fira d'Igualada organitza també la Fira-Congrés Energètica sobre l'eficiència energètica, una temàtica cabdal per al sector paperer i la indústria en general, que cada vegada inverteix més esforços en l'estalvi energètic. Ambdues fires compartiran recinte firal, i es permetrà així que empreses i professionals comparteixin coneixement.