El grup municipal dels Socialistes d'Igualada valora positivament que la ciutat opti a ser "Ciutat Europea de l'Esport" però ha recordat a CiU que per aconseguir-ho hauria de donar contingut a aquest títol.

El grup socialista reclama que es recuperi la Setmana de l'Esport que CiU va retallar a l'any 2013: "És indispensable tornar a organitzar la Setmana de l'Esport i els valors que representava per tal de dotar de valors aquest reconeixement i no convertir-lo en un simple titular. Demanem que la ciutat ho aprofiti per recuperar polítiques esportives d'èxit i que diferenciaven la ciutat d'altres municipis".

Socialistes d'Igualada entén que les trobades esportives de la Setmana de l'Esport servien per promocionar l'esport entre els més joves de la ciutat, a més d'altres valors com la convivència i cohesió social, el joc en equip o el fer salut.

Tal i com diferents professionals del món educatiu reivindiquen, el grup socialista destaca que "Igualada no pot perdre el treball fet durant molts anys a favor de l'esport i continuar retallant d'aquesta manera una activitat que funcionava correctament i que era valorada pels escolars de la ciutat i els seus respectius centres educatius". A les trobades hi participaven els alumnes de diversos centres d'Igualada, féssin o no esport habitualment, i duraven tot un dia a les instal•lacions de les Comes.

El grup socialista demana que Igualada no es limiti només a vetllar perquè la ciutat aculli grans esdeveniments esportius i que "no abandoni la tasca de foment de l'esport entre els més joves com era la Setmana de l'Esport, ja que és un aspecte que cal promocionar des de la base".

Per això asseguren que està molt bé optar a ser "Ciutat Europea de l'Esport" però que darrere hi ha d'haver un seguit de d'activitats i valors. Pel que fa a la creació del Consell Assessor de l'Esport Local, els socialistes reclamen que s'hi convidin altres agents de l'àmbit esportiu més enllà de clubs i entitats per fixar la política esportiva de la ciutat, tal i com havia representat el Patronat Municipal que CiU va eliminar aquest estiu.