Igualada fa créixer les xifres de producció tèxtil el 28%

La promoció de l'empresa local que es fa des de l'Oficina de Prototipatge fa que cada any hi hagi més comandes a tallers igualadins

16.02.2016 | 11:10

L'Oficina de Prototipatge i Gestió de Fabricacions d'Igualada ha facilitat la fabricació de 175.810 peces als tallers d'Igualada i l'Anoia durant el 2015, el 28% més que l'any anterior. Tot plegat va suposar una facturació per a les empreses locals d'1,6 MEUR, el 44% més. Segons el clúster tèxtil local impulsat per l'Ajuntament d'Igualada i les agrupacions tèxtils Fitext i Fagepi, aquesta facturació "va contribuir a mantenir o crear 35 llocs de treball al sector industrial tèxtil". L'oficina va néixer el 2014 com una iniciativa público-privada per atraure inversions tèxtils a la comarca. El repte per al 2016 és incrementar els clients de fora de l'Estat.
El gerent de Fagepi, David Garcia, ha explicat que al voltant del 95% dels nous clients són estatals i s'ha treballat, majoritàriament, amb un doble perfil: marques de gran distribució com Desigual, el Corte Inglés, Cortefiel, Oysho, Massimo Dutti o Uterqüe, i també amb petites marques. Per això, des de l'associació tèxtil es marquen com a objectiu millorar l'atracció de clients d'una dimensió intermèdia i estendre la promoció de les capacitats industrials a possibles clients internacionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema