Igualada ha inaugurat el circuit inclusiu Sumant Capacitats. El traçat, dividit en dues rutes -la Rosa i la Blava- de diferent dificultat i d´uns 2,5 quilòmetres cadascuna aproximadament, està dissenyat per a fomentar la pràctica de l´esport a l´aire lliure a les persones amb diversitat funcional, aquelles que, per exemple, pateixen ceguesa, sordesa, limitacions de mobilitat o dificultat intel·lectual o mental. L´activitat física i el contacte amb la natura són considerats dos elements molt positius per a la millora de la seva qualitat de vida.

L´acte ha consistit en una cursa no competitiva, que ha permès tothom descobrir aquest nou circuit, a la zona del Pla de la Massa, que té la seva sortida a tocar de l´Estadi Atlètic i el complex esportiu Infinit. Hi han participat unes dues-centes persones de totes les edats, moltes d´elles amb necessitats especials, acompanyades de les seves famílies i les entitats locals que vetllen dia a dia pel seu benestar. Tots han rebut

una samarreta commemorativa amb el lema "Sumant capacitats" i, a l´arribada, se´ls ha lliurat una medalla de xocolata i un diploma.

Hi han pres part també l´atleta i esquiadora igualadina Laura Orgué, que ha apadrinat la iniciativa; Anna Vives, Marc Vives i Eduard Jornet, representants de la Fundació Itinerarium, impulsora del projecte; l´alcalde d´Igualada, Marc Castells, el diputat delegat d´Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom; el diputat al Congrés, Carles Campuzano; la diputada al Parlament de Catalunya, Maria Senserrich, altres regidors del consistori igualadí i alcaldes de la Conca d´Òdena.

Amb la posada en marxa d´aquestes rutes, Igualada se suma a la trentena les viles i ciutats que ja compten amb circuits d´aquestes característiques: Barcelona, L´Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Manresa, Berga, Premià de Dalt, Sitges i Llívia en són bons exemples a casa nostra i, fora de Catalunya, se´n poden trobar també a València, Madrid, Venècia, Buenos Aires o Santiago de Xile.