Igualada estrena un circuit inclusiu per persones amb diversitat funcional

L'acte d'inauguració ha consistit en una cursa festiva i molt participada

16.02.2016 | 11:10
Igualada estrena un circuit inclusiu per persones amb diversitat funcional
Igualada estrena un circuit inclusiu per persones amb diversitat funcional

Igualada ha inaugurat el circuit inclusiu Sumant Capacitats. El traçat, dividit en dues rutes –la Rosa i la Blava– de diferent dificultat i d´uns 2,5 quilòmetres cadascuna aproximadament, està dissenyat per a fomentar la pràctica de l´esport a l´aire lliure a les persones amb diversitat funcional, aquelles que, per exemple, pateixen ceguesa, sordesa, limitacions de mobilitat o dificultat intel·lectual o mental. L´activitat física i el contacte amb la natura són considerats dos elements molt positius per a la millora de la seva qualitat de vida.

L´acte ha consistit en una cursa no competitiva, que ha permès tothom descobrir aquest nou circuit, a la zona del Pla de la Massa, que té la seva sortida a tocar de l´Estadi Atlètic i el complex esportiu Infinit. Hi han participat unes dues-centes persones de totes les edats, moltes d´elles amb necessitats especials, acompanyades de les seves famílies i les entitats locals que vetllen dia a dia pel seu benestar. Tots han rebut
una samarreta commemorativa amb el lema "Sumant capacitats" i, a l´arribada, se´ls ha lliurat una medalla de xocolata i un diploma.

Hi han pres part també l´atleta i esquiadora igualadina Laura Orgué, que ha apadrinat la iniciativa; Anna Vives, Marc Vives i Eduard Jornet, representants de la Fundació Itinerarium, impulsora del projecte; l´alcalde d´Igualada, Marc Castells, el diputat delegat d´Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom; el diputat al Congrés, Carles Campuzano; la diputada al Parlament de Catalunya, Maria Senserrich, altres regidors del consistori igualadí i alcaldes de la Conca d´Òdena.

Amb la posada en marxa d´aquestes rutes, Igualada se suma a la trentena les viles i ciutats que ja compten amb circuits d´aquestes característiques: Barcelona, L´Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Manresa, Berga, Premià de Dalt, Sitges i Llívia en són bons exemples a casa nostra i, fora de Catalunya, se´n poden trobar també a València, Madrid, Venècia, Buenos Aires o Santiago de Xile.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema