La inauguració de la remodelació de la plaça de Llorenç Cofiño, a Martorell, va esdevenir divendres a la tarda un acte de record i d'homenatge al que va ser mestre de diverses generacions del municipi del Baix Llobregat Nord. L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora d'Ensenyament, Mercè Morera, van inaugurar la remodelació de la plaça del mestre Llorenç Cofiño, situada al barri de Buenos Aires. L'acte va servir per homenatjar la figura del professor dels Convents. Hi van assistir familiars i un nombrós grup d'exalumnes.

Xavier Fonollosa va insistir en aquest acte de record. "El mestre Llorenç Cofiño, un professor excel·lent perquè, en vuit anys de docència a Martorell, va aconseguir que una colla d'alumnes, molts anys després, recordés la seva figura i reivindiqués aquest espai. Era d'aquells professors que transmetia coneixements i valors, i això només ho fan els grans mestres", va afirmar l'alcalde.

Manel Cofiño, fill del mestre, va respondre amb paraules d'a- graïment de la família i va destacar que el seu pare "era una persona entregada a la docència, un gran pare i un gran mestre".