La zona per a la pràctica de l'skate d'Olesa de Montserrat ja és una realitat. Dissabte a la tarda se'n va fer la inauguració, que va convocar a una bona colla de joves que practiquen les seves piruetes sobre monopatí. No és un espai nou, però les instal·lacions sí que han sofert una profunda remodelació Les obres han anat a càrrec de la companyia California Skateparks, i l'Ajuntament hi ha invertit 80.000 euros.

Per a l'estrena de l'skate park es van dur a terme diferents concursos de salts i piruetes. Entre els participants, Olesa també va fer la seva aportació en l'exhibició de la figura local més destacada, Joan Galceran, un jove skater que ha competit i ha fet exhibicions arreu del món.

Galceran, a més a més, ha participat en el disseny del nou skate park, a través de l'empresa en la qual col·labora, California Skate-Parks. Amb el nou disseny, s'ha refet el bowl, hi ha una nova zona de street amb quarter-pipe, flat-bar i un fun-box que inclou una manualera a l'exterior. Aquest dissabte a la tarda Joan Galceran no podia amagar la satisfacció per la gran estrena de l'skate park en declaracions que recollia ahir el web municipal. Galceran també va destacar que se sentia feliç d'haver pogut demostrar el gran ambient que hi ha entre els practicants d'aquest esport.

Els skaters participants en la jornada, la majoria arribats de fora d'Olesa, també van valorar amb força bona nota l'skate park olesà, i sobretot, el fet que l'Ajuntament hagi apostat per invertir diners a remodelar-lo, ja que en altres municipis, afirmen, són els mateixos skaters els que se l'han de construir. L'animador de la jam session, Àlex Montero, també va reivindicar l'skateboarding com un esport complet i va animar les famílies amb fills interessats per practicar-lo que els portin a escoles de skate.