Front comú dels alcaldes de Collbató, Esparreguera i Masquefa per les pudors dels abocadors de Can Mata i l'Ecoparc4, situats als Hostalets de Pierola. A través d'un comunicat, els batlles exigeixen el tancament de l'abocador de Can Mata i denuncien els efectes que poden tenir les males olors que provenen de l'Ecoparc 4 en la salut dels seus ciutadans. Segons avisen, no s'estan adoptant les mesures preventives adients per evitar els efectes negatius que provoquen les instal·lacions a les seves poblacions. Els alcaldes exigeixen a la Generalitat solucions "immediates i definitives" per posar fi als problemes de males olors, contaminació lumínica i impacte paisatgístic.

L'abocador de Can Mata va començar a funcionar de forma clandestina a principi dels anys setanta. A l'octubre de 1985, l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola el va legalitzar em concedir la llicència d'activitats classificades per a residus sòlids urbans. Cespa GR, SA és l'empresa titular de l'explotació i funcionament de la instal·lació. Pel que fa a l'Europarc4, aquesta instal·lació havia de ser destinada al tractament integral dels residus de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i els municipis del Baix Llobregat Nord i l'Anoia Sud. La instal·lació va iniciar l'activitat, en proves, el setembre de 2010.

L'any 2006 es va crear el Consorci ECOP4RC, una entitat pública per gestionar l'Ecoparc 4 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest consorci està format per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), l'Entitat Metropolitana de Serveis de Medi Ambient Hidràulics i Tractament de Residus. El Consorci ECOP4RC és el titular de la instal·lació i Cespa, SA és l'empresa que la gestiona, sota el règim de concessió, durant 15 anys.