La International Osteoporosi Foundation (IOF) ha reconegut la Unitat Geriàtrica d'Aguts de l'Hospital d'Igualada dins dels serveis que millor atenció donen a la població en referència a la prevenció de fractures per fragilitat òssia, també anomenades osteoporòtiques (vertebrals, canell, húmer, maluc, entre d'altres).

La IOF ha engegat un programa, a escala mundial anomenat Capture the Fracture, per tal de facilitar la implementació de models multidisciplinaris coordinats en la prevenció de fractures per fragilitat òssia. Aquesta entitat internacional creu que aquesta és la mesura més important que es pot fer per tal de millorar l'atenció al pacient i reduir els creixents riscos en salut, relacionats amb fractures a tot el món (discapacitat, dependència, mortalitat).

La Unitat Geriàtrica d'Aguts de l'Hospital d'Igualada va començar la seva tasca assistencial el mes de juny del 2010 atenent aquelles persones que han presentat una fractura de maluc.

Des de la seva implementació s'ha aplicat un nou model assistencial basat en la Valoració Geriàtrica Integral per part d'un equip interdisciplinari especialitzat en geriatria, que treballant conjuntament amb el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, prioritzen la intervenció quirúrgica dins de les primeres 24-48 hores, la rehabilitació precoç i la planificació d'alta al lloc de procedència per tal d'evitar el riscos que l'hospitalització representa en el població gran fràgil.