Les obres del quart cinturó (la B-40) en el seu tram entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls es podrien enllestir el 2018. Així ho va anunciar ahir la ministra de Foment, Ana Pastor, en el transcurs de la visita que va fer in situ per conèixer l'estat dels treballs.

L'estat va reprendre aquestes obres l'abril passat després de mantenir-les un temps aturades per falta de finançament. La ministra va admetre que "s'hauria d'haver finalitzat fa molts anys", però tanmateix va recordar que "ha estat aquest govern qui les ha reprès, com ha fet amb moltes altres obres a Catalunya. Va assegurar que a hores d'ara ja hi ha més del 50 % executat, i la va definir com una obra "complexa, però molt important i necessària per vertebrar el territori".

El tram entre Viladecavalls i Olesa té una inversió de 173 milions d'euros i cobreix un total de 6,5 quilòmetres, amb tres carrils per a cada sentit de la circulació. Ha de connectar amb els altres dos trams ja finalitzats als seus extrems, i que uneixen Abrera i Olesa per una banda, i Viladecavalls i Terrassa, per l'altra. Pel que fa a la seva continuïtat cap al nord-est, precisament la ministra va anunciar ahir la intenció de posar a licitació "els propers dies" l'estudi informatiu del tram entre Terrassa i Granollers, per al qual ja hi ha una partida consignada als pressupostos.