Els Hostalets de Pierola (Anoia) inaugurarà el diumenge 6 de març un producte turístic que combina tecnologia, recerca i coneixement del territori. Es tracta de les Paleorutes, una aplicació per a dispositius mòbils que permetrà als visitants viatjar 12 milions d'anys enrere i conèixer com era el municipi en aquella època i quines espècies hi vivien. El projecte forma part del Centre de Restauració i Interpretació de Paleontologia (CRIP), unes instal·lacions que volen donar a conèixer el patrimoni paleontològic que alberga el municipi, un dels més importants de l'època del miocè (fa entre 23 i 5 milions d'anys).

En concret, a l'abocador de Can Mata s'han localitzat importants troballes com el Pierolapithecus catalaunicus (conegut com a Pau), l'Anoiapithecus brevirostris (en Lluc) o el Pliobates cataloniae (la Laia). A més, també s'han fet altres descobriments destacats com el representant més antic del llinatge dels pandes gegants. De fet, la paleontòloga del CRIP, Cheyenne Rotgers, ha detallat que fins avui s'han localitzat més de 60.000 restes fòssils.

Amb l'objectiu de divulgar tot aquest coneixement, l'Ajuntament dels Hostalets va decidir posar en marxa el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP), que ara es completa amb les Paleorutes. El CRIP és un centre de formació i especialització per a professionals del sector i també unes instal·lacions per divulgar i transferir el coneixement paleontològic en tots els seus àmbits.