Seat va posar ahir al matí la primera pedra del seu nou Centre d'Atenció i Rehabilitació Sanitària (CARS), que estarà llest a final d'aquest any 2016 i que ha suposat una inversió de 3 milions d'euros.

En l'acte inaugural, el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, va celebrar que Seat s'esforci en la seva aposta per "la qualitat, la innovació i el valor afegit", i va apuntar que l'objectiu del Govern és "donar suport a la indústria de Catalunya per tenir un futur millor".

El nou centre, que tindrà una superfície de 1.300 m2, tindrà 25 especialistes de diferents àmbits de la salut i la medicina, i disposarà d'espais dedicats al diagnòstic i a la prevenció de patologies i malalties, amb l'última tecnologia en radiodiagnosi.

També inclourà un innovador laboratori biomecànic que aplicarà l'última tecnologia en el disseny ergonòmic dels llocs de treball i en el control evolutiu de les malalties osteomusculars.

En aquest sentit, el vicepresident de recursos humans de Seat, Xavier Ros, va assenyalar que aquesta inversió està dedicada a l'actiu "més important de la companyia", que va assegurar que són els treballadors, que a causa de la naturalesa dels seus llocs de treball tenen problemes musculars.

Ros va explicar que el centre també tindrà sales polivalents per a la rehabilitació i el fitness, on es desenvoluparan activitats físiques impartides per professionals d'"alt nivell".

D'una altra banda, Seat va obtenir en el mateix acte la certificació d'Empresa Saludable, i es va convertir així en l'única companyia del sector a l'Estat espanyol de posseir aquest reconeixement. Aquesta certificació, a Espanya, l'atorga Aenor.