Igualada obre la cèntrica plaça Castells després de la primera fase d'obres

29.02.2016 | 07:39
Millores d´urbanització davant la façana de l´Escola Pia

Igualada gaudeix des d'aquest cap de setmana de la nova imatge que ofereix la plaça Castells. Aquesta setmana ha finalitzat la primera fase de les obres que s'hi duen a terme. Els treballs, que han tingut un cost de 250.000 euros, finançats el 50 % per l'Ajuntament de la ciutat i l'altra meitat pel Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya.
En aquesta primera fase de les obres que ara culminen, s'ha ordenat l'espai de davant de l'Escola Pia. Des d'aquest punt i fins a les voreres de l'avinguda d'Àngel Guimerà i del carrer del Portal, s'ha eliminat la calçada que transcorria davant del centre i s'ha suprimit, d'aquesta manera, el trànsit de vehicles a tocar de l'escola, un fet que "millora notablement la seguretat en aquest espai", segons fonts municipals. També s'ha eixamplat la vorera de ponent del carrer del Portal, cosa que ha ocupat l'espai de l'antiga tanca del pati del col·legi. S'hi han ampliat les voravies i s'han refet i engrandit els xamfrans de tota la plaça per millorar-hi l'accessibilitat, s'ha remodelat una part de la xarxa de clavegueram, s'ha asfaltat i pintat de nou la via, s'hi ha millorat la il·luminació i s'hi han fet noves canalitzacions de fibra òptica i canvis en la senyalització i els semàfors. De fet, una de les novetats principals és, precisament, la introducció de canvis en el trànsit, ja que l'accés al carrer de Sant Agustí es fa ara girant des de l'avinguda d'Àngel Guimerà o des de la rambla de Sant Ferran, sense circular davant de l'escola.
La segona fase, la definitiva, de treballs afectarà la part interior de la plaça i no comportarà restriccions de trànsit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema