Vilanova del Camí 'tenyeix' de verd el parc de les Moreres

La brigada municipal planta una quarantena d'arbres en una zona d'esbarjo que no en tenia

29.02.2016 | 07:39
Plantada d´arbres al parc de les Moreres de Vilanova

El parc de lleure les Moreres, de Vilanova del Camí, tindrà una transformació important a partir d'aquesta any: a l'entorn de la zona de skate i del gimnàs a l'aire lliure que hi ha actualment, hi creixeran una quarantena d'arbres nous, que han estat plantats els darrers dies per la brigada de jardineria, i que acompanyaran els quatre oms que hi havia fins ara.

El regidor de Medi Ambient, Luís Perea, ha explicat que les Moreres serà "un pulmó verd per a Vilanova del Camí". Els oms conviuran amb altres espècies, amb la qual cosa, segons el mateix regidor, es crearà un espai d'una "gran biodiversitat", que, a més a més, s'ha pretès que "estigui en equilibri". S'hi planten moreres, lilàs, àlbers blancs, paulònies, catalpes, til·lers, pereres en flor i aurons de Montpeller. Serà el primer cop que s'introdueix l'auró al municipi vilanoví, "amb la voluntat d'observar com s'adapta a l'espai i, sobretot, a la nostra climatologia", segons ha explicat el regidor.

Els aurons de Montpeller són arbres nadius de la regió mediterrània. Són d'una mida mitjana, solen fer entre 10 i 15 metres i són de fullatge frondós de color verd fosc.

Ara com ara, explica el regidor, són encara molt joves i serà necessari esperar uns anys perquè donin bones ombres. També confia que la ciutadania en tingui cura i que evitin les accions incíviques, que trencarien la finalitat de la iniciativa de tenyir de verd el parc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema