Calaf ha aprovat una ordenança per establir i fixar les sancions que es poden imposar al municipi. Tenir el text legal serà el primer pas per poder aplicar sancions en els casos en què els conductors facin un mal ús de l'espai públic. La normativa va acompanyada del règim sancionador, que estableix, per exemple, que hi haurà sancions de 90 euros als conductors que aparquin el vehicle en un lloc on estigui senyalitzat com a prohibit. I si ho fa en doble fila, la multa podria ascendir fins a 200 euros.

També hi haurà sancions de 200 euros per a conductes incíviques, com ara circular per zones de vianants sense autorització o bé passar per sobre la vorera. I un altre dels aspectes que es vol millorar a partir de l'aplicació de la normativa és que no hi hagi vehicles que facin sorolls per sobre dels valors màxims permesos.

L'ordenança de circulació de Calaf, segons han explicat fonts municipals, té "com a objectiu aconseguir una ordenació correcta del trànsit". Amb la voluntat que la iniciativa no sorprengui els veïns, "s'ha programat una campanya per fer arribar la informació de la nova normativa a tots els ciutadans", segons les mateixes fonts.