Una avaria en un cable de mitjana tensió a Masquefa va deixar aquesta població i diverses zones de pobles veïns sense energia elèctrica durant sis hores. L'incident va passar a mig matí, cap a les 10, a l'avinguda Catalunya, segons va explicar a aquest diari anit el regidor Enrique González. A mitja tarda, veient que s'apropava la nit i no resolien la incidència, la compa-nyia Endesa va portar fins a la població tres grups electrògens autònoms per poder subministrar llum, encara que no fos amb la qualitat habitual de la xarxa. La causa inicial sembla que s'hauria d'atribuir a un incendi, segons les primeres conclusions.

L'Ajuntament de Masquefa informava anit que l'avaria havia estat important i que s'esperava que durant la nit es pogués dur a terme la reconnexió a la xarxa convencional. L'avaria, segons diverses fonts, es va produir en un cable soterrat a l'entorn del Centre Tecnològic i Comunitari, cap a les 10 del matí, i va afectar tot Masquefa i veïns de Piera, els Hostalets de Pierola (a l'Anoia) i de Sant Esteve Sesrovires (al nord del Baix Llobregat).

Veïns de la població retuitejaven ahir un comentari en el qual es deia que Endesa havia reaccionat davant "la pressió veïnal". L'Ajuntament apuntava en una nota ahir al vespre que "s'havia posat en contacte amb Endesa" perquè col·loqués tres generadors provisionals "que estan funcionant des d'aquest migdia i fins a la reparació de l'avaria", que es preveia a la matinada.