La 1a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades que se celebra a Igualada el proper dia 12 de març desperta interès. Tot i que els actes de la fira seran oberts al públic, hi ha uns tastos i un dinar que requereixen inscripció i els tiquets pràcticament s'han acabat, segons els organitzadors, que ahir van presentar el programa d'actes. Les activitats es faran a l'Espai Cívic Centre d'Igualada.

Serà el primer cop, segons els organitzadors, que "tant a escala catalana com estatal les plantes anomenades popularment males herbes tindran un protagonisme propi". La jornada és organitzada pel col·lectiu Eixarcolant i la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada.

L'objectiu és donar veu als coneixements tradicionals de la vegetació, i reivindicar l'aposta per una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals. En el vessant gastronòmic hi haurà cinc tastos de diferents tipologies de productes elaborats amb plantes.