Gairebé una cinquantena de centres d'ensenyament universitari, superior, professional i artístic d'arreu de Catalunya han passat per la cinquena edició de la Fira de l'Ensenyament d'Igualada.

Sota el lema "Encerta el teu camí", enguany la fira va estar marcada per la jornada de vaga que es viu entorn del món universitari per l'anomenat 3+2. A aquesta reivindicació s'hi van afegir els alumnes de batxillerat, fet que, segons l'organitzadora de la fira, Jessica Ambrosio, va fer minvar el nombre d'assistents. Tot i així, l'assistència durant la jornada va ser constant. Es va accentuar a la tarda quan el perfil del públic va ser molt familiar i molt enfocat cap a les opcions d'ensenyament professional.

Gran part dels alumnes encara tenen dubtes sobre la branca que volen triar, però d'altres ja ho tenien decidit. Era el cas de la Juliana i la Judit, de l'IES Pla de les Moreres. La primera està convençuda que la seva opció és fer la doble titulació en ADE i dret i, a més, ho vol fer a la Universitat Autònoma de Barcelona. La Judit aposta per la proximitat i farà el nou Grau en Infermeria que s'ofereix al Campus Universitari d'Igualada amb la Universitat de Lleida. Uns altres alumnes que reafirmen aquesta sensació de seguretat són l'Azu i el David, de 1r de batxillerat. En el cas de l'Azu, la fira ha estat una iniciativa que no el farà canviar d'idea, ja que ell vol fer teatre a l'Institut del Teatre, un centre i estudi que no és present a la fira. El David no descarta l'opció de marxar a l'estranger, però segurament es decantarà per Belles Arts a la UB.