Cau el nombre de dones que es fan les proves per detectar càncer de mama

La tendència havia estat sempre creixent, però l'Hospital d'Igualada alerta d'una davallada

11.03.2016 | 07:49
Imatge del programa

El Programa de detecció precoç de càncer de mama "ha detectat una important davallada en la participació" de la població femenina en la realització de les proves preventives (les mamografies)", segons han exposat fonts de l'Hospital d'Igualada. El programa havia mantingut sempre una línia ascendent de participació, però aquest any passat els equips de l'hospital han detectat que la participació havia baixat i han alertat la població. Els controls es fan en una acció que impulsa el departament de Salut i l'oficina de cribratge situada a l'Hospital d'Igualada.
La importància d'aquestes proves rau en què la detecció precoç del càncer de mama contribueix de manera molt important a resoldre amb èxit la malaltia, i aquesta davallada que s'ha detectat podria repercutir negativament en la salut de la població femenina. Aquest programa, gestionat per l'Hospital d'Igualada des de l'any 2007, va assolir uns índexs de participació de fins al 88%, i el 2014 van disminuir al 77%. A més, hi ha prop del 15% de dones que es conviden a fer-se una mamografia gratuïta que no hi acudeixen.
Per resoldre la situació, l'hospital fa una crida a tota la població, i molt especialment a les dones que no han acudit al sistema sanitari per fer-se aquestes proves. Recorden els professionals sanitaris de l'Hospital d'Igualada que "el càncer de mama és el més freqüent entre les dones i el risc de patir-lo augmenta amb l'edat". La majoria de casos solen donar-se per sobre dels 50 anys, ja que és una malaltia poc comuna abans de la menopausa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema