L'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Calaf ha iniciat l'elaboració d'un nou Pla Local de Joventut per al municipi. Aquest document pretén recollir una visió àmplia i transversal de la realitat juvenil i, a la vegada, plantejar les línies de treball que guiaran la tasca en aquesta matèria durant els propers quatre anys. En l'actual fase d'anàlisi, la propera actuació prevista és la convocatòria de sessions participatives amb els joves i amb les entitats.

El treball va començar el setembre del 2015 i, actualment, s'està elaborant la diagnosi. Aquesta anàlisi "donarà una visió general de la situació actual dels joves de Calaf i la realitat que els envolta", segons han explicat fonts municipals, "així com dels serveis i recursos dels quals disposen i de les mancances i necessitats que pateix aquest col·lectiu".

Aquesta fase s'està duent a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'entitat INDIC, Iniciatives i dinàmiques comunitàries.

Ja s'ha dut a terme una sessió participativa amb els tècnics de l'Ajuntament que treballen amb el públic juvenil, una sessió participativa amb professors de l'institut Alexandre de Riquer i una sessió participativa amb el grup de delegats d'aquest centre.

A més, s'ha fet una enquesta a tots els joves de l'institut, amb la col·laboració dels delegats, que s'han encarregat d'explicar i distribuir el material per les classes.