L'Ajuntament d'Igualada durà a terme aquest any 2016 una inversió conjunta de 101.000 euros dins del pla plurianual de millora i manteniment dels centres escolars de titularitat municipal. El pressupost en aquest punt s'incrementa el 34% respecte de la despesa de l'any passat, que va ser de 75.000 euros.

Aquest pla especial de millora es va incorporar formalment al pressupost municipal el 2015, amb l'objectiu de reforçar el conjunt d'actuacions que habitualment ja s'executen de manera regular en escoles i altres instal·lacions municipals.

La regidora d'Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa (CDC), ha indicat que el consistori "fa ara un esforç molt important per abordar aquelles prioritats que s'han identificat com a imprescindibles per millorar les instal·lacions". I va indicar que "la previsió és donar continuïtat a aquesta aposta d'inversió els propers anys". El govern municipal preveu seguir amb aquesta inversió per sobre dels 100.000 euros tot el mandat, per tant, a part dels del 2016, n'invertiria 200.000 fins al 2018.