Igualada recupera herbes oblidades a la cuina en una jornada molt concorreguda

Un total de 240 persones va prendre part en un dinar en què la base eren plantes silvestres

13.03.2016 | 00:00
Els tastos van ser un dels grans atractius de la jornada

El col·lectiu Eixarcolant ha posat nom i més vida que mai a aquelles plantes que no s'utilitzen per a l'alimentació habitual. Es tracta de la primera jornada d'aquestes característiques en l'àmbit català i espanyol, que ha volgut posar la mirada i l'accent en aquelles plantes que no estan considerades pròpiament com a aliments, però que poden tenir aquesta utilitat.
La idea del projecte va sorgir de la tesi doctoral del biòleg igualadí Marc Talavera amb l'objectiu principal de trobar aquelles herbes que actualment no es fan servir com a aliment i introduir-les a la dieta de les famílies. Un dels passos més importants va ser parlar amb les persones grans de l'Anoia que coneixien els secrets i usos d'aquestes plantes oblidades. Seguidament, "se'n va provar el cultiu i, amb els resultats positius, l'últim pas era explicar-ho a la gent, i per això es va muntar aquesta jornada", va explicar Marc Talavera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema