Amb motiu del Dia Mundial de les persones consumidores, l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la directora de l'Agència Catalana del Consum, la berguedana Montserrat Ribera, i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, van inaugurar ahir l'exposició "Consum, punt de trobada" a Martorell. És una mostra itinerant, ubicada a la plaça de les Cultures.

Amb aquesta exposició interactiva, l'Agència Catalana del Consum dóna a conèixer als visitants quins són els seus drets i deures com a persones consumidores, explicant l'estructura del consum a Catalunya, un model que actua en favor de la protecció de les persones i que, amb la introducció del Codi de Consum de Catalunya, ha reforçat els seus objectius.

L'alcalde Fonollosa va assegurar que "a Martorell des de fa temps s'estan fent moltes accions a favor dels drets dels consumidors i per incentivar un consum responsable i sostenible. Des de l'Ajuntament ho exercim des de fa 30 anys amb la posada en marxa de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC). Estic convençut que aquesta mostra serà molt profitosa per als ciutadans".

La directora de l'Agència Catalana del Consum, Montserrat Ribera, va recordar que "dos terços de la despesa en economia la fan els consumidors i, tot i això, és l'únic grup tan important que no està organitzat. L'exposició actua a favor de les persones".