«He dit a la meva dona que avui hem gastat una vida de les set». Fabio Setti i Marta Pujadó Grau, que és de Castellfollit del Boix, viuen a Igualada, i ahir al matí es van escapar de molt poc de ser a l´aeroport Zaventem de Brussel·les just quan hi va haver l´atemptat. Havien de tornar a Barcelona després d´una estada a la ciutat belga de Hassel Bos, on eren des de dissabte passat per temes de feina. «Anant cap a l´aeroport ens han dit que havien esclatat dues bombes». Ahir a la tarda, com que no podran volar per retornar a casa fins demà dijous, se´n van tornar a Hassel Bos.

Setti, que mica en mica es recuperava de l´ensurt que van tenir, va explicar a Regió7 que, dilluns, sabent que l´endemà al matí havien d´agafar l´avió d´hora, van decidir allotjar-se en un hotel situat a un quilòmetre de l´aeroport per tenir-lo més a prop. «Els hotels que hi ha al voltant tenen un plantilla d´horaris per saber quan et vénen a buscar per portar-te a l´aeroport. A 3/4 de 8 n´hi havia un, però, com que el vol era a les 10, finalment hem decidit agafar-ne un que sortia una mica més tard, a les 8 i 5 minuts. Ha arribat el bus, hi hem pujat i, quan érem a dins, el xofer ens ha dit ´torneu a l´hotel, que crec que han esclatat dues bombes a l´aeroport´». El vehicle ni tan sols havia sortit de davant de l´hotel on estaven allotjats.

A partir d´aquí, va admetre que «tot ha estat una mica caòtic. Hem baixat del bus, hem entrat a l´hotel, han tacat les portes, i la informació que arribava era que hi havia hagut dues bombes a l´aeroport de Brussel·les». Al cap d´una estona, una mica refets de l´esglai, van decidir «anar a buscar un taxi o el metro per marxar cap a París o a una altra ciutat» per agafar un altre vol a Barcelona. Una trucada a l´agència de viatges Concord de Manresa, amb la qual havien contractat el viatge, els en va fer desdir. «L´Anna de Concord ens ha dit ´no us moveu, perquè poden passar més coses´». Al cap de poc hi va haver l´atemptat al metro.

Setti va comentar que no es van moure de l´hotel durant tota l´estona, i que «he de dir que ens han tractat molt bé». Va afegir que, un cop assabentats del que havia passat, «hem trucat a uns amics portuguesos que eren a la pista, a dalt de l´avió, quan ha passat l´atemptat, i que no han pogut marxar».