Desarticulen a Olesa de Montserrat un laboratori de falsificació de moneda

Els Mossos detenen cinc persones, dues de les quals 'col·locaven' els bitllets a les casetes de l'ONCE

26.03.2016 | 12:00

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat el laboratori de falsificació de moneda actiu més antic de Catalunya, que disposava d'una capacitat de producció de fins a 80.000 euros. La policia ha detingut cinc homes, d'edats compreses entre els 48 i els 59 anys, tres dels quals eren veïns d'Olesa de Montserrat i dos de Granollers. Dels cinc arrestats, el falsificador ha ingressat a presó i els altres quatre han quedat en llibertat amb càrrecs. Segons els agents, el falsificador disposava d'una gran experiència i havia estat detingut entre els anys 1997 i 2000 per falsificació de moneda. Els bitllets els feia artesanalment i a demanda, al seu domicili, i s'introduïen al mercat a través de petits comerços i especialment de les casetes de l'ONCE.

La investigació es va iniciar al desembre de 2015, quan els agents van detectar un augment a les comarques centrals de les denúncies per bitllets falsos de 20 i 50 euros que presentaven característiques de falsificació similars.

Segons els Mossos, l´anàlisi d´aquestes denúncies relacionaven directament els bitllets intervinguts amb altres similars des de l´any 2002. Finalment, es van localitzar i identificar els responsables i la policia va constatar que el falsificador disposava d´una gran experiència i que havia estat detingut anteriorment.

Els bitllets es confeccionaven de manera intermitent des de l'any 2002, cosa que va dificultar la investigació, i s'introduïen al mercat mitjançant la tècnica del degoteig, comprant productes de poc valors a petits comerços. Concretament, es col·locaven bitllets falsos de 20 i 50 euros als venedors de les casetes de l'ONCE, ja que s'imitaven les marques tàctils que les persones invidents fan servir per identificar els bitllets legals.

El passat 11 de febrer, els Mossos d'Esquadra van dur a terme un operatiu policial que va acabar amb la detenció del falsificador a Olesa de Montserrat quan anava a fer una entrega a un dels seus compradors. Posteriorment, es van realitzar dues entrades i escorcolls a Granollers i Olesa de Montserrat i es van arrestar quatre persones més.

Al laboratori, els agents van comissar, entre altres estris, dues impressores d´injecció, un escàner, diversos cartutxos de tinta, una guillotina de paper, dos ordinadors i diversos hologrames de 20 i 50 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema