L'Ajuntament de la Pobla de Claramunt contractarà una empresa per controlar el medi atmosfèric del municipi. Així ho va explicar l'alcalde, Santi Broch, en el darrer ple municipal. Aquesta acció es fa per les molèsties ocasionades per les empreses Novalia Sinergie i Rofeica Energia.

En aquest sentit, el consistori poblatà contractarà l'empresa Ambiens, d'enginyeria i consultoria ambiental, per establir un sistema de control del medi atmosfèric. Entre les accions que portarà a terme aquesta empresa hi haurà assegurar que les indústries compleixin la normativa vigent d'immissió en el medi atmosfèric i establir unes bases objectives per avaluar el fonament de les reclamacions que han fet diversos grups de ciutadans relatives a la qualitat de l'aire en l'entorn dels seus habitatges.

Entre les tasques, s'inclou revisar si les activitats econòmiques properes al nucli urbà, que tenen un nivell declarat o constatat d'emissions a l'atmosfera, respecten els límits permesos en les llicències d'activitat o en el normativa de caire més general. També s'estableixen protocols de control i seguiment dels nivells d'immissions de partícules i de soroll a l'atmosfera i un seguiment periòdic de la qualitat de l'aire. Segons Broch, a partir dels informes que presenti l'empresa, es faran les actuacions que es considerin necessàries des de l'Ajuntament.