Els grups de la CUP intenten posar el seu segell allà on governen, i a Capellades la marca de l'esquerra independentista i radical quedarà plasmada en el pressupost municipal. Al final de l'exercici s'haurà de fer balanç, però a l'inici d'aquest pressupost hi ha com a mínim dos elements que indiquen que hi ha un tarannà diferent: els comptes municipals han abandonat les grans partides indefinides per atendre partides contretes que responen a necessitats concretes, i s'han fet a partir d'una voluntat de participació que ha estat agraïda per la resta de grups municipals.

L'alcalde, Aleix Auber, ha explicat en un comunicat difós a través del web municipal que "aquests han estat uns pressupostos elaborats pràcticament des de zero, amb el treball de tot l'equip de govern, que augmenten la dotació econòmica d'acció social i que han cercat el diàleg amb tots els grups de l'oposició. Hem intentat que quedi tot recollit al detall, no en partides genèriques i obertes. Destaquem la dotació econòmica per a les àrees noves que s'han creat".

Aquest és un pressupost que ascendeix als 5.629.625 euros i té un endeutament previst per al municipi del 55%. És un endeutament menor al del pressupost del 2014, que va ser, segons el tancament oficial, del 67% (el tancament del 2015 encara està pendent). Aquesta acció de retallar en l'endeutament, encara que no es trobi en els límits de risc per a l'administració, suposa, sempre, un esforç.

El primer tinent d'Alcalde, Àngel Soteras, diu que "baixem l'endeutament, sí, però sense deixar de fer coses. La nostra voluntat és precisament la contrària, aquest pressupost demostra la nostra ambició a fer moltes intervencions. Tot i així, és prudent perquè té poca dependència de subvencions externes i perquè hem valorat els ingressos de manera molt conservadora". D'altra banda, el mateix Soteras destaca "la incidència del pressupost en el manteniment continu d'instal·lacions i en la programació estable d'activitats".

Entre les inversions, destaca una dotació econòmica per continuar treballant en el Parc Prehistòric i aconseguir l'objectiu d'acabar obrint-lo al públic; la partida per a l'estudi de les goteres del pavelló poliesportiu que han de permetre trobar una solució definitiva i la inversió en els vestidors de la piscina Blava i en la cuina de l'Escola Marquès de la Pobla, entre d'altres. En aquest exercici, també es contractarà una persona per gestionar l'espai del Camp Municipal d'Esports, sobretot pel cap de setmana, i es crearà una plaça de Policia Local.

El pressupost per aquest exercici destina una partida econòmica a la instal·lació d'un semàfor a l'avinguda Maties Guasch, a l'alçada del nou supermercat; una altra per la compra de nous desfibril·ladors per col·locar a diferents espais públics de Capellades; la compra de taules de tenis taula, amb la idea de treure l'esport al carrer; un estudi per a la instal·lació en el lloc més convenient d'un nou skate parc i un pla de millora per al Teatre de La Lliga.

Des de l'oposició el portaveu de CiU Marcel·lí Martorell, valora "molt positivament com se'ns ha deixat participar en l'elaboració d'aquest pressupost i com algunes de les nostres propostes han estat acceptades, però ens abstindrem en el vot perquè no és el que nosaltres hauríem fet". I, en aquest mateix sentit, el portaveu del PSC, Aaron Alcázar, justifica l'abstenció de la seva formació "perquè tot i valorar positivament l'actitud de l'equip de govern les nostres propostes no han quedat ben plasmades en negre sobre blanc".