Igualada celebra a partir d'avui els 600 anys de la mort del rei Ferran d'Antequera, que va tenir lloc a Igualada, encara que després va ser enterrat a Poblet. El departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament ha preparat actes en record de l'efemèride i per recordar la ciutat del segle XV.

Avui a les 12 del migdia hi ha prevista una visita guiada en què s'explicarà la Igualada del rei Ferran I. La passejada arrencarà al carrer Nou, número 37, l'indret on hi havia Can Tapiol, la casa que va acollir al rei en la seva malaltia. La Biblioteca Central també ha preparat una exposició sobre els fets i el rei que es podrà veure de l'1 al 15 d'abril, al seu vestíbul. I dilluns, 4 d'abril, hi haurà una conferència, organitzada per l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran (AUGA), a càrrec de Maria Rita Marimón, historiadora, i Jaume Farrés, membre del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI), que repassaran aquest fet històric.

Per cloure els actes, el divendres 15 d'abril, a les 19h i a la mateixa biblioteca, es farà una taula rodona sota el títol "Ferran I: el compromís de Casp i la cruïlla de camins de la fi del projecte polític català medieval". Hi participaran Bernat Roca, professor de l'IES Pere Vives Vich, i Toni Raja, professor de la UPF.