La proposta que Calaf aculli la propera edició de l'Ecofira ha despertat l'interès del sector. Abans de Setmana Santa, en la presentació de la mostra, es va anunciar que s'hi esperaven una cinquantena de parades. Ahir, l'Ajuntament de Calaf va fer públic que ja s'ha superat la barrera de les 60 (ahir hi havia 63 inscripcions), el que ha provocat una nova previsió d'espais i de velesper acollir les peticions. La fira se celebra diumenge, 10 d'abril.

L'EcoFira de Calaf és l'única dedicada al producte ecològic de la comarca de l'Anoia i de l'Alta Segarra. Els 63 expositors de diferents sectors d'arreu de Catalunya. La proposta, organitzada per l'Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, vol ser "un aparador i punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país", segons han explicat fonts municipals.

La fira obrirà de les 10 del matí, fins a les 8 del vespre. Entre els estands, n'hi haurà d'alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes de bambú i elèctriques, sorrejats eco, aigua de mar, artesania del reciclatge, salut ambiental, assessorament mediambiental, entre d'altres propostes vinculades a l'ecologia i el medi ambient. La fira ocuparà el cèntric carrer Raval de Sant Jaume i la plaça dels Arbres.

El certamen calafí pren el relleu de l'EcoFira d'Òdena, que els últims tres anys s'ha celebrat en aquesta població de la conca anoienca. La fira té la voluntat de ser activa tot el dia. Per això, s'han previst actes paral·lels per entretenir i aprendre. Hi haurà una vintena d'activitats paral·leles que mantindran una relació directa amb la temàtica de la fira. Es faran demostracions tècniques de bioconstrucció, escultures de fusta amb motoserra i la construcció d'una bicicleta de bambú, tallers urbans i observacions del sol. Hi haurà tot un espai ecogastronòmic on es podran degustar diferents àpats acompanyats i cerveses.