La fira Maqpaper, amb més de 160 expositors, obre portes demà passat, dimecres. Maqpaper, única del sector paperer a l'Estat, batrà rècords amb la presència de 242 marques d'arreu d'Europa, i es fa

coincidint amb la Fira-Congrés Energètica, ja que l'energia és un aspecte clau per a la indústria paperera.

Les dues fires tenen lloc al recinte Cal Carner d'Igualada els dies 6 i 7 d'abril. La inauguració és prevista dimecres, a partir de 2/4 de 12 del matí. Entre d'altres, a part de l'alcalde Marc Castells, a l'acte hi assistirà Joan Domènech, president de Fira d'Igualada; i Núria Betriu, directora general d'Indústria del departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

La prova que el sector paperer s'ha recuperat de la crisi i es troba en plena remuntada és l'increment de sol·licituds que ha rebut en les setmanes prèvies al certamen Fira d'Igualada per part d'empreses del sector que hi volen ser presents com a expositors. Maqpaper és l'única fira estatal dedicada al paper, i a Igualada hi haurà un gran nombre de subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat d'arreu de l'Estat.

Hi ha prevista la presència de més de 160 marques, el que suposarà un increment del 25% respecte a la darrera edició de la fira, l'any 2014. Principalment són empreses de maquinària, accessoris, vestidures, productes químics, tintes, tallers, enginyeria i medi ambient. El certamen, que organitza Fira d'Igualada amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, és bianual, i després de nou edicions ja s'ha convertit en una cita ineludible del sector.

Entre els expositors confirmats hi ha les principals marques papereres com ara Voith Paper, Metso, Ferpal, Andritz, Basalan, Nalco espanyola, Celpap, Valmet, Porteca Paper o Bellmer, i entre els visitants es comptarà amb l'assistència de responsables de producció, qualitat i laboratori de les principals indústries del sector.

L'edició del 2016 inclourà, com és habitual, un espai dedicat a tallers i conferències sobre les darreres novetats sectorials, i es farà un balanç de l'estat del sector i de les noves tendències en el consum del paper, posant l'èmfasi en el reciclatge.