Rull vol implicar els alcaldes en la redefinició del Baix Nord

Ahir es va entrevistar amb el batlle de Martorell per debatre la planificació urbanística

11.04.2016 | 07:47
El conseller Josep Rull en la seva visita a l´Ajuntament de Martorell

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va destacar ahir la posició estratègica de Martorell en el futur planejament d'infraestructures de la zona durant la visita que va fer a l'Ajuntament d'aquesta vila. Sobre la taula hi havia dos temes importants com són el Pla Director Urbanístic d'Infraestructures i el Pla Director Urbanístic de l'Activitat Econòmica del Baix Llobregat Nord. El primer agafa tots els municipis de la subcomarca, mentre que el segon afecta els municipis de Martorell, Abrera i Sant Esteve Sesrovires, que comparteixen el terreny que ocupa la factoria de Seat.

En la seva visita, Rull va assegurar que va parlar "de present" amb l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, però també van posar "sobre la taula elements de futur, de planejament estratègic". El departament de Territori i Sostenibilitat està elaborant aquests dos plans de caràcter estratègic pensat per generar noves oportunitats en el desenvolupament econòmic i territorial. La seva missió és coordinar l'ordenació urbanística del territori establint determinacions sobre el desenvolupament urbanístic i la mobilitat. En aquest sentit, el conseller va destacar que tot i que la redacció dels plans es fa "des de la Generalitat", el Govern vol tenir "la complicitat del territori".

L'objectiu final per a Rull és "endreçar la zona per potenciar l'activitat econòmica" i "sistematitzar la planificació de les infraestructures" en un punt que és "un node de comunicació privilegiat". El conseller va posar l'accent sobre dos projectes que haurien de millorar la mobilitat a la zona del Baix Llobregat Nord: la via orbital ferroviària i el Quart Cinturó (B-40). En aquest sentit, va destacar la importància de dotar d'una bona connexió la zona nord del Baix Llobregat i el Vallès Occidental, fet que generaria "unes sinergies espectaculars" i que "tindria un retorn en capacitat de mobilitat sostenible i per crear economia productiva".

Abans de visitar l'Ajuntament de Martorell, Rull va passar per la factoria de Seat, on va poder veure el primer megatruck que circula per una carretera espanyola. Es tracta d'un camió de 25,25 metres de llarg que pot arribar a les 60 tones de càrrega màxima autoritzada i que deixa enrere els 18,75 metres de longitud i les 40 tones de capacitat dels camions habituals. A Espanya es va donar llum verd a la circulació d'aquest tipus de vehicles el mes de desembre passat, però encara falta desenvolupar la normativa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema