L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha exigit al departament d'Ensenyament que reconsideri els plans de suprimir dues línies de P-3 en centres educatius del municipi i mantingui l'oferta escolar a Martorell per al curs que ve. El departament inicialment va incloure el municipi entre les poblacions on es podria suprimir un centre de cara al proper curs, perquè la previsió de població d'aquesta edat feia creure que no caldrien totes les aules actuals. Per al departament, el període de prematriculació que ara hi ha obert és clau per prendre la determinació final.

L'alcalde va manifestar la seva disconformitat amb la planificació del departament i la decisió de suprimir línies de P-3 a les escoles José Echegaray i Vicente Aleixandre d'aquesta població.

En aquest sentit, el cap polític de l'Ajuntament de Martorell ha enviat una carta a la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i als responsables d'Ensenyament al Baix Llobregat, en la qual ha demanat la revisió urgent de la planificació escolar, que el departament rectifiqui aquesta decisió i es busqui, mitjançant el diàleg entre administracions i amb la comunitat educativa, una solució de consens que eviti conflictes innecessaris.

Fonollosa ha insistit que s'ha de mantenir aquestes línies, així com els llocs de treball docents i la dotació pressupostària dels centres educatius de Martorell per tal de garantir una educació de qualitat amb una escola pública que sigui una eina de cohesió social i de progrés.

Finalment, l'alcalde de Martorell ha recordat que en la sessió del 15 de febrer passat el ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció que rebutjava la supressió de línies de P-3 al municipi i que tenia el suport explícit dels grups i de la comunitat educativa de la població.