El grup municipal ha denunciat que cada regidor de l'Ajuntament d'Igualada pot disposar d'un total de fins a 40 entrades repartides en una desena d'espectacles de La Mostra d'Igualada. Si tots els regidors usessin totes les entrades gratuïtes disponibles, això suposaria que La Mostra hauria deixat d'ingressar 5.460 euros per aquest concepte. La xifra és molt menor, perquè hi ha més de la meitat de regidors que no n'han demanat.

L'Ajuntament ofereix als regidors un màxim de 840 localitats. I els representants de la CUP expliquen que, "si suposem que a cada espectacle hi assisteixen dos adults i dos menors de 13 anys (que pagarien 8 i 5 euros, respectivament) cada regidor es podria beneficiar d'entrades gratuïtes per valor de 260 euros i en el conjunt dels 21 regidors suposarien 5.460 euros".

Els regidors de la CUP consideren que la política de regalar entrades als regidors "està fora de lloc", i els dos edils van rebutjar l'oferiment quan els va arribar a mitjan mes passat. "Nosaltres sempre hem dit que pensem que els regidors no han de gaudir de privilegis com aquest: una cosa és que hi hagi actes protocol·laris o d'inauguració, i l'altra són privilegis desmesurats com aquests", afirmen.

Malestar al govern

La polèmica ha causat malestar a l'equip de govern. Aquest no és un tema que s'hagi introduït aquest any, sinó que és la repetició d'un model que ja fa anys que funciona. El grup de govern es lamentava ahir a la tarda que "una formació política vulgui perjudicar, amb afirmacions malintencionades i poc fidels a la realitat, la bona imatge d'un esdeveniment tan arrelat a la ciutat com és La Mostra d'Igualada, un dels mercats estratègics del país, que diferencia la capital de l'Anoia com una de les capitals culturals i del teatre per a tots els públics a Catalunya".

Des de l'Ajuntament s'apuntava, també, que de les més de 3.000 localitats gratuïtes que, mitjançant diferents fórmules, La Mostra posa a disposició dels espectadors en els seus espectacles de sala, només 120 han anat destinades a compromisos dels grups municipals, l'import conjunt de les quals no superaria els 1.000 euros i "en cap cas suposaria la quantitat enganyosa que s'ha difós", segons han assegurat les mateixes fonts.

Els membres de l'equip de govern d'Igualada han vist amb disgust aquesta polèmica pocs dies abans de la inauguració de La Mostra.