L'hospital de Sant Joan de Déu de Martorell serà també un centre universitari després de vincular-se al projecte de la Universitat de la Catalunya Central-UVic. La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han signat un nou conveni que permetrà als alumnes dels graus en Infermeria, Fisioteràpia, Logopèdia i Podologia realitzar les seves pràctiques en les àrees docents, sanitària i d'investigació del centre sanitari.

El conveni el va subscriure ahir l'alcalde de Martorell i president del Patronat de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Xavier Fonollosa, i el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña. En l'acte de signatura del conveni hi van assistir, també, el director-gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez; la degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, Carlota Riera, i el cap de planificació i processos de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu.

Aquest conveni permet a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell que es converteixi en hospital associat universitari. Fonollosa ha assegurat que "té tres aspectes positius: el primer, que l'hospital serà associat a la universitat; el segon, les sinergies que hi ha entre les dues institucions dins el món de la salut, el coneixement i la recerca i, el tercer, és que aquest conveni farà que molts estudiants de Martorell tinguin com a prioritat aquesta universitat".