Any 2055. Un grup d'adolescents aparentment normal entra en una casa a passar un cap de setmana aparentment normal. Així comença 'Adolescer 2055', un espectacle que narra les 24 hores d'un grup de joves que ve d'un centre d'acollida de menors i que s'enfronten a un peculiar procés de selecció: ser adoptats per un matrimoni benestant. El muntatge, de la companyia madrilenya Primera Toma, s'ha estrenat aquest divendres a la Mostra d'Igualada i forma part de l'Itinerari Jove, una selecció d'espectacles pensats per a un públic dels 12 als 18 anys. Precisament, aquest és un dels objectiu del festival d'enguany, aconseguir que els joves s'interessin pel teatre i, per aquest motiu, s'ha creat un espai exclusivament per a ells al recinte de l'Escorxador.

Escrit i dirigit per Roberto Santiago, 'Adolescer 2055' és un espectacle que es dirigeix als adolescents i que està protagonitzat també per adolescents, joves d'entre 15 i 20 anys. De fet, la companyia Primera Toma va néixer com un laboratori d'experimentació teatral per a la formació de nens i joves. A partir d'aquí, ha sorgit aquest espectacle que es va estrenar el setembre passat a Madrid i que ara arriba, per primer cop, a Catalunya en el marc de la Mostra d'Igualada.

El muntatge encaixa perfectament amb l'objectiu d'aquest any de la Mostra, que és aconseguir que els joves vagin al teatre. Així doncs, el festival igualadí ha creat l'itinerari Mostra Jove, que concentra tots els espectacles dirigits a joves de 12 a 18 anys en un mateix espai. 'Adolescer 2055', juntament amb 12 muntatges més, forma part d'aquest itinerari.

Una de les actrius que participa a 'Adolescer 2055', Raquel Güemes, ha relatat la importància del muntatge per fer veure als adolescents que "ells també poden fer teatre" i que "hi ha muntatges pensats per a gent de la seva edat". També ho creu l'actor Gonzalo Lumbreras, qui assegura que "últimament els joves no van gaire al teatre i aquesta és una bona oportunitat perquè els joves vagin a veure obres fetes per altres joves i així s'animen".