La policia local d'Olesa viu un ambient enrarit per un conflicte laboral que s'admet des de l'equip de govern, però que no s'ha volgut especificar. Diversos grups de l'oposició van aprofitar el temps de les mocions del darrer ple per reclamar que s'accelerin les solucions per evitar que la situació de conflicte influeixi en la seguretat.

L'increment de situacions d'incivisme, com ara les recents cremes de contenidors, han fet que els grups que no formen part del govern establissin relacions entre una situació i l'altra. La regidora de Seguretat Ciutadana, Susana Yáñez, assegura, segons recull el web municipal, que el conflicte de cap manera posa en perill el servei de la Policia Local i també que s'està treballant per arribar tan aviat com sigui possible a un acord amb la plantilla del cos.

Yáñez va anunciar que existeix el conflicte laboral, que està damunt la taula i que s'està treballant per solucionar-lo. Però Yáñez va voler remarcar que es tracta estrictament d'un conflicte de caire laboral que no afecta el servei que ofereix la Policia Local. La situació laboral es tracta des de la gerència, i el cap d'àrea i l'Ajuntament, en els seus temps de govern, van reclamar que els conflictes laborals no es polititzessin, una petició que l'oposició respectava, almenys fins ara. Yáñez va admetre que actualment hi ha una plantilla de 35 policies, però amb algunes places vacants. La ràtio aconsellable d'agents seria d'1,7 per 1.000 habitants, i en aquests moments és al voltant d'1,3. Si la plantilla fos completa, s'arribaria a 1,5 agents per 1.000 habitants, una xifra qie segons Yáñez seria bona.