Les previsions es van complir, i la primera EcoFira de Calaf ha estat tot un èxit. Més de seixanta expositors de diferents sectors com la gastronomia, les energies renovables i l'oci com les bicicletes de bambú i elèctriques van fer ahir les delícies dels visitants vinguts de tot Catalunya.

El centre de Calaf es va omplir, de 10 del matí a 8 del vespre, de visitants atrets pel certamen dedicat al producte ecològic. Estands de calefacció ecològica, assessorament mediambiental i bioconstrucció van sorprendre els assistents, que van poder veure demostracions dels productes, i van poder gaudir de massatges o plats ecològics durant la visita. Un dels espais més concorreguts va ser l'estand on es regalava un planta d'hort ecològic, una tomaquera, pebrotera o alberginiera. Els organitzadors van haver d'establir un ordre per evitar malentesos entre els assistents, que s'ajuntaven al voltant de l'estand. Precisament, durant la fira, també va tenir lloc un taller d'horts urbans on s'ensenyava a crear un hort, tot i no disposar d'un espai específic.

Productors locals, de la comarca i de tot Catalunya van compartir l'espai i la passió per l'ecologia. Un altre dels punts amb més atracció van ser les demostracions d'escultures de fusta amb motoserra a la plaça dels Arbres. Diferents artistes van treballar la fusta i van fer diferents models d'animals, com ocells o ossos. Petits i grans van quedar sorpresos de les figures que sorgien dels troncs. El bon temps va acompanyar la fira i va permetre gaudir de l'Espai Ecogastronòmic, una zona condicionada amb taules i cadires al mig de la mostra, on es va degustar menjar i beure productes ecològics i naturals.

Els més petits també van poder gaudir d'espais pensats per a ells i per fer-los entendre la importància de la sostenibilitat. Una atracció inflable que recordava els diferents contenidors de reciclatge, un vaixell pirata,i un monocicle elèctric de Giracat.cat van ser les atraccions visitades per als menuts. A més, la plaça dels Arbres va acollir dos espectacles infantils, un sobre reciclatge i l'altre sobre el medi ambient.

El certamen tampoc es va oblidar de la gastronomia. L'establiment calafí Ecoment va preparar amb plaques solars un EcoDinar Solar a base de fideuà i paella, mentre que BioCarn, Carn de Vedella ecològica, va servir minihamburgueses de vedella ecològica, i Clorofeeling va oferir xarrups de clorofil·la de blat i sucs de fruita i verdura ecològica.

La primera EcoFira de Calaf, l'única de la comarca de l'Anoia i l'Alta Segarra, va ser organitzada per l'Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. L'objectiu és convertir el certamen en el punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país. A part dels expositors, la fira va incloure activitats paral·leles com ara l'observació astronòmica del sol i ponències temàtiques, en què el meteoròleg Francesc Mauri va ser el gran reclam.