El centre de formació pràctica 4D Health d'Igualada ha signat un acord amb la facultat de Ciències de la Salut de la Blanquerna (Universitat Ramon Llull) perquè els seus alumnes puguin fer pràctiques a les instal·lacions de simulació de l'Hospital Vell d'Igualada.

És un acord que es formalitza després de mesos de treball entre ambdues institucions. I que expressa la voluntat de l'Ajuntament d'Igualada de mantenir una voluntat ben oberta a l'hora de trobar socis per a les seves possibilitats de creixement, ja sigui en l'àmbit universitari o bé en la cerca d'usos per al 4D Health.

El conveni de col·laboració, el contingut econòmic del qual ahir no va voler donar la regidora Àngels Chacón, permetrà que els universitaris puguin fer simulacions mèdiques al centre igualadí. El degà de la facultat, Màrius Duran, i el director general de la Fundació Blanquerna, Andreu Ibarz, ja havien estat dilluns al centre d'innovació per la salut 4D Health per assistir a una simulació i conèixer de primera mà el potencial de les instal·lacions.

Entre els objectius d'aquest conveni hi ha el d'intensificar les relacions entre la universitat i el món professional, tant en l'àmbit de la recerca i la investigació científica i tècnica, com en l'àmbit de la formació teòrica i pràctica dels estudiants, els professionals i de la població en general.

A la compareixença conjunta celebrada ahir es va a anunciar que la xifra d'estudiants que faran simulacions mèdiques serà d'uns tres-cents cada curs. Per a l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, "aquest acord és un pas més per consolidar Igualada com a ciutat especialitzada en estudis universitaris en l'àmbit de la salut". La primera tinent d'alcalde i directora executiva del 4DH, Àngels Chacón, va agrair "l'obertura de mires de Blanquerna per introduir nous mètodes d'aprenentatge" i va assegurar que es treballarà amb més universitats, a més de la Universitat de Lleida, amb qui el centre col·labora des de l'inici. Per la seva banda, el degà de la facultat Màrius Duran va destacar "la qualitat de les instal·lacions del 4DH i el lideratge, que el fan un centre de simulació únic", i es va mostrar convençut que la formació dels alumnes farà un salt importantíssim després de fer pràctiques al 4D Health, ja que els permetrà adquirir habilitats i competències amb la tranquil·litat de no tenir pacients reals.

Blanquerna és una facultat innovadora a Catalunya en formació dins l'àmbit de les ciències de la salut.