Martorell reforça el seu compromís amb l'alletament matern. La promoció que es fa des de l'Hospital Sant Joan de Déu d'aquesta població ara s'incrementarà. L'alcalde de Martorell i president de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu, Xavier Fonollosa, va assegurar ahir que "l'hospital està treballant per assolir l'acreditació IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement de l'OMS i la UNICEF) per promoure la lactància materna". L'alcalde va fer l'anunci en l'acte d'inauguració de la segona jornada de lactància materna, al Centre Cultural, organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) i l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa".

Fonollosa va recordar que "l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell és un centre capdavanter a Catalunya en la promoció de la lactància materna i vull encoratjar-vos a seguir en aquesta direcció". L'acreditació IHAN la promouen l'OMS i UNICEF per animar els hospitals, serveis de salut, i en particular les sales de maternitat, a adoptar les pràctiques que "protegeixin i promoguin" la lactància materna exclusiva des del naixement del nadó. La lactància materna, entre altres beneficis, fa que el nadó tingui més protecció immunològica.

En la inauguració de la jornada el doctor Manuel Álvarez, director-gerent de l'hospital, va assegurar que "la lactància materna està íntimament lligada al pla estratègic de l'Hospital Sant Joan de Déu per als propers cinc anys. L'atenció mare-nadó, l'alletament, les cures i la posada en marxa de la casa del nadó prevista abans d'acabar aquest any enfortiran aquest servei". Álvarez va afegir que "l'hospital està remuntant el nombre de parts tot i la davallada de natalitat a Catalunya".

Prop de dos-cents professionals de la salut van participar en la jornada que tenia com a objectiu completar i ampliar la formació dels professionals que treballen en aquest àmbit per tal que pugin actualitzar els seus coneixements i proporcionar una millora continuada en termes de suport a les famílies, mares i nadons. El doctor Roger Garcia, cap del Servei de Pediatria, va reconèixer que "la promoció de la lactància materna sempre ha estat un petit oasi dins l'àmbit de la salut i hem de fer el possible per explicar els avantatges de la lactància materna".