Els palíndroms són aquelles paraules, frases o creacions literàries que diuen el mateix si es llegeixen de dreta a esquerra i d'esquerra a dreta. Un simple joc que atrau els membres del Club Internacional de Palindromistes, que han celebrat la seva trobada anual aquest cap de setmana a Igualada.

Amb al·lusions a l'actualitat política, com el palíndrom "Per ser bo sobres reP", de Xavi Torres, les poques desenes d'amants dels palíndroms, la meitat dels quals són catalans, han organitzat ponències, una presentació de llibres, un recital i l'entrega del premi Rever. Tot un grapat d'activitats en honor a l'existència d'aquesta curiositat lingüística.

Un joc de la llengua que el guanyador del guardó Rever d'enguany, Joan Tomàs Sementé, amb dos palíndroms dedicats a Cervantes i a Shakespeare, entén com "una pràctica inútil i banal que fa somriure i ajuda a l'ànima".

Després de la trobada del Club Internacional de Palindromistes, la capital de l'Anoia es reafirma com un dels centres mundials en el cultiu d'aquestes formes, ja que, a més, el Club està presidit pel músic igualadí Jesús Lladó, i la biblioteca té el fons Ramon Giné, l'únic fons especialitzat en palíndroms que existeix al món.